top of page

2 Adımda Leke Tedavisi


Cilt lekeleri, cilt üzerinde herhangi bir alanda aşırı melanin üretimine bağlı olarak gelişirler. Güneşin zararlı UV ışınları lekelenmeye neden olan etkenlerin başında gelir. Pek çok kişi çilleri doğal bir varyasyon olarak kabul eder, oysa bu minik kahverengi oluşumlar da bir leke türüdür. Çiller de tıpkı diğer güneş lekeleri gibi güneşe en çok maruz kalan yüz, dekolte ve sırt gibi bölgelerde görülür. Güneşin neden olduğu lekeler dışında hamilelik lekesi olarak da adlandırılan melazma günümüzde tedavisi en zor leke türlerinden biridir. Hamilelik dönemi ve hormon ilaçları kullanımı nedeniyle oluşan melazma, güneş etkisiyle zamanla daha belirgin bir hal alır. Daha çok el sırtında görülen yaşlılık lekeleri de sık rastlanan leke türlerindendir. Cilt lekeleri açık kahverengiden siyaha kadar farklı renklerde, farklı şekil ve boyutta olabilmektedir.


Cilt lekeleri olarak adlandırılan koyulaşan cilt alanlarının aydınlatmak için günümüzde lazer tedavisi yoğun olarak kullanılmaktadır. Yine bu amaçla dermokozmetik ve kozmetik ürünlerden de yararlanılmaktadır.


Baby Face Ultra ile 2 Aşamalı Leke Tedavisi

Baby Face Ultra, leke tedavisinde yaygın olarak kullanılan lazer tedavisi ve dermokozmetik ürünleri aynı sistemde sunan yeni nesil bir tedavi yöntemidir.


1.Aşama Lazer Tedavisi: Baby Face Ultra, Thulium Lazer teknolojisine sahiptir. Ciltte mikroskobik tedavi alanları üreterek etki eder. Birçok Thulium lazer sisteminin ışın çapı 120 µm iken, Baby Face Ultra 100 µm’luk ışın çapı ile yan etkisiz bir tedavi imkanı sunar, cilt yüzeyi sağlam kalır. Yaklaşık 5 dakika süren bir uygulama ile ciltte binlerce mikro kanal açılır. Lazer ışını lekeye neden olan pigmenti hedefler ve pigmenti parçalar.


2.Aşama Dermokozmetik Serumlar: Baby Face Ultra uygulamasının 2.aşamasında özel olarak formüle edilmiş bir dizi serum kullanılır. Leke tedavisinde kullanılan birçok kozmetik ürün suda çözünen yapıdadır. Suda çözünen moleküller cildin epidermal lipit bariyerinden geçemezler ve cildin alt tabakalarına ulaşamazlar. Büyük partiküller halinde formüle edilen kozmetik ürünler de cilt bariyerini aşmada zorlanırlar. Baby Face Ultra Serumları, nano lipozom teknolojisiyle üretilmiştir. Tüm serum içeriğindeki etken maddeler lipozom ile kaplanmıştır, böylece epidermal lipit bariyerinde kolayca çözünür ve cildin derin katmanlarına kadar nüfus ederler. Baby Face Ultra, ilk aşamada açılan mikro kanallar vasıtasıyla serumların cildin derin cilt katmanlarına iletilmesi için de eşsiz bir sistemdir. Serum içerikleri olan C Vitamini, Retinol, Resveratrol ve Traneksamik Asit bileşenlerinden cildin ihtiyacına uygun olan seçilerek tedavi özelleştirilebilmektedir.


Baby Face Ultra uygulamasında lazer tedavisi ve dermokozmetik serumlar aynı anda aynı sistemde kullanılarak sinerjik etki yaratılır. Bu mükemmel kozmetik salım sistemi ile serumların cilde nüfus etme oranı arttırılmış olur ve daha etkili sonuçlar elde edilir. Lekelerde iyileşme içten dışarıya doğru başlar. İlk seans sonrasında lekelerin renginde açılma, solma fark edilir. İlerleyen seanslarla birlikte lekelerde gözle görülür iyileşme elde edilir. Leke tedavisinin kalıcı olabilmesi için güneşten korunmanın şart olduğunu da unutmamak gerekir.


bottom of page