top of page

Baby Face Ultra Lazerle Güneş Lekeleri Tedavisi


Güneşin zararlı UV ışınları, cilde rengini veren melanin pigmentinin üretiminde bozulmaya neden olur. Melanin pigmentinin cildin bazı bölgelerinde daha fazla üretilmesi ile güneş lekeleri ortaya çıkar. O bölgedeki cilt rengi diğer vücut bölgelerinden daha koyu bir renk alır. Şekil ve boyut olarak farklılık gösteren güneş lekeleri daha çok yüz, dekolte, omuz ve el sırtında görülen kahverengi lekelerdir. Güneş lekeleri zararsızdır, estetik kaygılardan dolayı tedavi edilirler. Melazma, doğumsal lekeler,hamilelik lekeleri ve hormonal değişimler sonucu gelişen lekeler de güneşe maruz kaldıktan sonra artar veya daha koyu bir görünüm alırlar.


Güneş Lekelerinin Tedavisinde Baby Face Ultra

Cilt lekeleri önemli bir estetik problemdir. Yaz aylarında güneşin etkisiyle artan cilt lekelerinin tedavisinde Baby Face Ultra son yılların en çok dikkati çeken uygulamasıdır. Baby Face Ultra dermokozmetik serumlarla desteklenen bir Thulium lazer sistemidir. Cilde önce Thulium lazer uygulanarak cilt altında kontrollü mikro kanallar açılır. Ardından Baby Face Ultra serumlarından cildin ihtiyacına uygun olanı seçilir ve cilde uygulanır. Leke tedavisinde etkinliği klinik olarak kanaıtlanmış Traneksamik Asit serumu kullanılır. Traneksamik Asit serum cilt bariyerini kolayaca geçebilmesi için nano teknoloji ile üretilmiştir. Lazer sisteminin açtığı mikro kanallar sayesinde derin cilt katmanlarına kadar nüfus eden serum içerikleri, cilt lekelerini içten dışa doğru tedavi ederler. Thulium lazer sistemi ve özel formule edilmiş serumların sinerjik etkisi, güneş lekelerinin tedavisinde daha etkili sonuçlar alınmasını sağlar. Bu sinerjik etki ile günümüzün en gelişmiş leke tedavi yöntemlerinin başında Baby Face Ultra gelmektedir.İlk seanstan hemen sonra lekelerin renginde açılma, cilt tonunda eşitlenme gözle görülür şekilde fark edilir. Lekenin yapısına bağlı olarak 3 haftara ile 3-5 seans önerilir.

Baby Face Ultra FDA onayına sahip son derece güvenli bir ugyulamadır. Baby Face Ultra uygulamasından sonra sosyal yaşama hemen geri dönülebilir. Bu nedenle agresif leke tedavi yöntemleri yerine Baby Face Ultra leke tedavisi yaptıranların sayısı her geçen gün artmaktadır. Birçok lazer tedavisi yaz aylarında yapılamazken Baby Face Ultra özel modu sayesinde yaz aylarında da uygulanabilmektedir. Tüm cilt tiplerinde her mevsimde uygulanabilmesi tercih nedenleri arasındadır. 5-8 dakika süren Baby Face Ultra aynı zamanda kolajen sentezini de uyardığından cilt elastikiyetini arttırır, cildin daha aydınlık, daha ışılıtılı ve daha sağlıklı olmasını sağlar. Baby Face Ultra leke tedavisinden sonra cildi nemlendirmek ve SPF 30 veya üzeri bir güneş koruyucu kullanmak dışında özel bir bakıma ihtiyaç yoktur.


bottom of page