top of page

Baby Face Ultra Thulium Lazer Leke Tedavisi


Baby Face Ultra -1927nm - FDA onaylı Thulium lazer cihazıdır. Cilt yenileme için kullanılan karbondioksit ve erbiyum fraksiyonel lazerler gibi etki gösteren thulium lazer derinin üst tabakasını koruyarak etki sağladığından, diğerlerine kıyasla belirgin derecede daha hızlı iyileşme sağlamaktadır. 1mm cilt altı derinliğine ulaşabilen Lutronic firmasının Thulium lazer cihazı Lasemd, nam-ı diğer, Baby Face Ultra, leke tedavisi, skar tedavisi ve anti-aging uygulamalarında çok hızlı ve etkin sonuçlar alınan cilt tedavi ve yenileme lazeridir.

Baby Face Ultra lazer konseptinin bir parçası olan nano moleküler yapıdaki ampullerin hepsinde ana etken madde dışında iki adet bitki ekstresi bulunmaktadır. Antioksidan özellikleri çok güçlü olan bu ekstreler genel tıpta kanser tedavisi, romatizma gibi pek çok hastalığın tedavisinde hücre hasarlarını gidermeye ve doku yenilenmesine destek için kullanılmaktadır. Baby Face Baeuty ampulleri, sisteme özel geliştirilmiş formülasyona sahiptir. Farklı cilt sorunlarının tedavisinde,özellikle hangi sorun hedefleniyorsa o durumun tedavisine uygun olan ampul seçilerek uygulama yapılır.

Bu ürünler;

*Çok popüler olan ve kırmızı üzüm çekirdeğinden elde edilen Resveratrol yaşlanma etkilerine karşı hücre korunması ile yenilenmesinde tıbbın kanser tedavisi dahil birçok alanında kullanılmaktadır. *Çok eskiden beri kullanılan A vitamini türevi olan Retinol derinin yaşlanma etkilerinin iyileştirilmesinde ve geciktirilmesinde, akne ve siyah nokta gibi sorunların tedavisinde tercih edilmektedir. *C vitamini olan karışımı da cildin kollajen üretimini desteklemek, leke açmaya yardımcı olmak ve akne gibi durumların tedavisinde etkin olarak kullanılmaktadır. *Bunun dışında Traneksamik asit içeren formu özellikle son zamanlarda leke tedavisinde oldukça başarılı sonuçları ile melasma gibi cilt lekelerin tedavisinde kullanılmaktadır.

Thuluim Lazer Kullanım Alanları

Leke tedavisi Yaşlılık lekeleri Solar Lentigolar Çil tedavisi Yüzeysel lekeler İnce Kırışıklıklar Epidermal Melazmalar Pigment tedavisi Ton açma / beyazlatma Boyun kırışıklığı giderme


Cilt lekeleri cilt sorunlarının başında gelmektedir. Bu lekeler güneş ışınları, hamilelik, kullanılan ilaçlar, doğum kontrol hapları gibi birçok sebebe bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Tüm cilt tiplerinde gözlemlenen cilt lekeleri ortaya çıkma sebepleri ve derecesine göre tedavi edilmektedir. Thulium lazer ile cilt lekeleri kısa sürede tedavi edilebilmektedir.

Cilt lekeleri genellikle dudak çevresi ve yüzün her iki yanında sıklıkla oluşmaktadır. Yaz aylarında güneş ışınları ve özellikle hamilelik ve doğum kontrol ilaçları bu lekeleri arttırmaktadır. Kalıcı olan bu lekeler tedavi edilmediği sürece artış göstermeye devam eder, kozmetik ilaçların kesin çözüm sunmadığı lekeler son teknoloji ve FDA onaylı Baby Face Ultra thuluim lazer cihazı ile ortadan kaldırılabilmektedir.


Lekeler Nasıl Tedavi Edilir?

Baby Face Ultra Thulium lazer ile cilt lekelerinin tedavisinde önce lazer ile ciltte 100 mikron genişliğinde ortalama 30.000 mikro kanal açılır ve bu açılan mikro kanallardan, cilt için hazırlanan özel serumların cildin alt katmanlarına ulaşması sağlanarak lekeler tedavi edilmektedir. Lazer ıile açılan mikro kanallardan cildin alt katmanına ulaşan özel serumların renk pigmentlerinin doğal haline kavuşması sağlanarak cilt renginde bütünlük oluşturmaktadır. Ayrıca cilt parlak ve doğal bir görünüm kazanmaktadır. Ciltteki hasarlı bölgelere ulaşan serum, cildin onarılmasını ve yenilenmesini sağlamaktadır.

Thuluim lazer cilt yapısı ve lekelerin derecesine göre değişen aralıklarda seanslar uygulanmaktadır. Genellikle yüzeysel lekelerde ilk seansla beraber çok etkin sonuçlar gözlenir ve maksimum 4 seansta tedavi tamamlanır. Ortalama 2 hafta aralıklarla yapılan seanslarda acı ve ağrı neredeyse hissedilmez ancak isteyen hastalarda lokal anestezi uygulanabilmektedir, yaklaşık 20 dakika süren seans sonrasında hafif kızarıklık gözlemlenir ancak 20-30 dakika içinde hastalar günlük yaşantılarına devam edebilirler.


bottom of page