top of page

C Vitamini Cilt Bakımı


C Vitamini güçlü antioksidan özelliği ile cilt bakım rutinlerinde benzersiz bir statüye sahiptir. Dermatoloji uzmanları, C Vitaminini cildin güç kaynağı olarak kabul ederler. Serbest radikallerle ve UV ışınlarının neden olduğu hasarla mücadelede C Vitamini önemli bir rol oynar. Kolajen ve elastin liflerinin yapımında da rol oynayan C Vitamini cilt sağlığı için hayati öneme sahiptir. Lokal olarak cilde uygulanan C Vitamini cildi aydınlatır, korur, elastikiyetini arttırır ve güneşin ciltte yarattığı hasarı onarır.


Yaşlanma Karşıtı Etki ve Daha Parlak Ciltler İçin C Vitamini

Cilt sağlığını bozan etkenlerin başında güneş, rüzgar, soğuk hava gibi çevresel faktörler yer alır. Bunun yanı sıra yaş, sigara kullanımı, sağlıksız beslenme ve stres gibi içsel faktörler de cilt sağlığını bozar. Cilt renginde düzensizlik ve lekeler oluşur, gözenekler genişler ve cilt daha yaşlı görünür. Tüm bu etkenlere yer çekimi ve her yıl vücutta azalan kolajen üretimi de eklenince ince çizgi ve kırışıklıklar artar, cilt sarkar. C Vitamini hem kolajen sentezindeki kilit rolü hem de serbest radikallerin neden olduğu oksidatif hasarın azaltılmasında yardımcı olması nedeni ile cilt için vaz geçilmezdir. Cilt sağlığını bozan tüm bu etkenlerle savaşarak cildin daha sağlıklı ve genç görünmesine destek olur.

C Vitamini suda çözünen bir vitamindir. Hava ile temasta antioksidan özelliğini kaybeder. Işığa maruz kaldığında ise parçalanır. Ayrıca C Vitaminin deriden emilimi oldukça güçtür. Cilt yapısı yağda çözünen moleküller için uygundur, suda çözünen C Vitamininin bu nedenle ciltten emilimi zordur. Cilde lokal olarak uygulanan C Vitamini içeren birçok ürün, ciltle temas eder etmez okside olabilmekte ya da ciltten etkin bir şekilde emilim gösterememektedir. Bu nedenle C vitamini cilde uygulanırken, hem antioksidan özelliğini korumalı hem de ciltten emilimi kolaylaştırılmalıdır.

Baby Face Ultra, C Vitamini molekülünün bozulmadan cilde uygulanabilmesini sağlayan ve ciltten emilimini maksimum düzeye çıkaran bir CDS (kozmetik iletim sistemi) kullanır. Baby Face Ultra lazer sistemi ile açılan mikro kanallardan C Vitamini epidermisten kolayca nüfus eder ve cildin alt tabakalarına kadar iletilir. Mikro kanallar kapandıktan sonra bile serum içeriklerinin penetrasyon hızı, geleneksel kozmetik ürünlerden çok daha yüksektir. Çünkü, nano boyutlu partiküller birkaç lipozom tabakası ile kaplanmıştır. Bu kaplama tekniği, C Vitamini serumlarını yağda çözünebilir hale getirir ve cilt bariyerinden geçmeleri kolaylaşır. Tüm Baby Face Ultra serumları gibi C Vitamini içeren serumlar da hava ve ışık temasını engelleyen şişelerde paketlenmiştir.


Baby Face Ultra C Vitamini Bakımı

Baby Face Ultra C Vitamini Bakımı, C Vitaminini cilde etkin bir şekilde iletebilmenin en gelişmiş yöntemlerinden biridir. Cildin ihtiyacına uygun olarak 2 hafta ile 3-5 seans uygulanabilir. Yaklaşık 7-8 dakika süren bu uygulama ile cilt aydınlanır, renk ton farklılıkları giderilir, lekeler azalır. İnce çizgi ve kırışıklıklar hafifler, cilt elastikiyeti artar. Özellikle güneşin zararlı ışınlarının neden olduğu cilt hasarı onarılır. Cilt daha genç, daha aydınlık ve daha sağlıklı bir görünüm kazanır.


bottom of page