top of page

Güneş Lekelerine Çözüm


Yaz aylarından bize hatıra kalan güneş lekelerinin tedavisi ile kış ayları boyunca uğraşıyoruz. Güneş lekeleri, cildin güneşe maruz kalan bölgelerinde oluşan düz kahverengi lekelerdir. Güneşten gelen ultraviyole (UV) ışınları, ciltte melanosit hücrelerinin çoğalmasına neden olur. Cilde rengini veren melanin pigmenti bu melanosit hücreleri tarafından üretilmektedir. Melanin pigmentinin görevi güneşten gelen zararlı ışınlara karşı cildi korumaktır. Ciltte melanin homojen bir dağılım gösterdiğinde cilt rengi eşittir. Ancak bir melanosit hücresi fazla melanin ürettiğinde o alan daha koyu renkte görünür ve güneş lekeleri ortaya çıkar. Güneş lekeleri yüz, el sırtı, dekolte, omuz, sırt gibi güneşe daha çok maruz kalan bölgelerde görülür.

Yaz bitiminde ortaya çıkan güneş lekeleri sonbaharla birlikte koyulaşmaya başlar, kışın iyice artar. Güneş lekelerini tedavi etmenin ilk adımı önlem almakla başlar; güneşlenmeyi sınırlamak, güneş koruyucu kremler ve giysiler kullanmak, geniş kenarlı şapka takmak gibi.


Baby Face Ultra™ ile Güneş Lekelerinin Tedavisi

Uzun yıllardır güneş lekelerinin tedavisinde lazer sistemleri kullanılmaktadır. Ablatif yani soyucu özellikte olan lazer sistemlerinin dramatik yan etkileri nedeniyle günümüzde kişiyi sosyal hayatından koparmayacak yöntemler daha çok tercih edilmektedir.

Baby Face Ultra™, leke tedavisi için geliştirilmiş non-ablatif (soyucu özelliği olmayan) Fraksiyonel Thulium Lazer sistemidir. Ciltte mikro kanallar açmak suretiyle lekeleri hedef alır. Baby Face Ultra™ ileri teknolojisi ile cilt yüzeyinin sağlam kalmasını sağlar ki bu da leke tedavisinin çok daha güvenli, konforlu olması demektir. Diğer benzer lazer sistemlerinden daha küçük ışın çapına sahip olması nedeniyle de kızarıklık dışında başka bir yan etkisi yoktur. Uygulamadan hemen sonra kişi normal yaşamına geri dönebilmektedir.


Güneş lekelerinin tedavisinde dermokozmetik ve kozmetik ürünler de yaygın olarak kullanılmaktadır. Baby Face Ultra™, fraksiyonel lazer tedavisini özel olarak formüle edilmiş dermokozmetik serumlar ile birleştirerek daha etkin bir leke tedavisi yapmaktadır. Sisteme özel serumlar, ciltte açılan mikro kanallardan cildin derin tabakalarına kadar kolayca nüfus ederler ve güneş lekelerinin tedavisini içten dışa doğru başlatırlar. Gelişmiş bir fraksiyonel lazer sisteminin zengin içeriğe sahip serumlarla birlikte kombine uygulanması leke tedavisine yenilikçi bir yaklaşım getirmiştir. Lekenin türüne ve cildin ihtiyacına uygun serumun seçilebilmesi tedavinin kişiye özel yapılabilmesini olanak tanır ki bu da daha etkili sonuçlar elde edilmesini sağlar. Çünkü, her cilt yapısı ve lekenin türü farklıdır. Farklı içeriğe sahip bir dizi ampulden uygun olan seçilir ve kişiye özel tedavi protokolü uygulanır.

Baby Face Ultra™, güneş lekelerini tedavi ederken güneşin ciltte neden olduğu foto yaşlanma belirtileriyle de savaşır. Ciltte yeni kolajen oluşumunu harekete geçirerek cilt tonunu dengeler, cilt kalitesini arttırır, cilt dokusunu iyileştirir ve ince çizgileri azaltır. Cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar.


bottom of page