top of page

Leke Tedavisinde Nano Serumların Gücü


Cilt herhangi bir topikal tedaviye, serumlara veya kremlere karşı doğal bir bariyer oluşturur. Dolayısıyla bu ürünler sadece kısmen emilirler ve etkileri sınırlanır. Bu sınırlamaları ortadan kaldırmak için günümüzde kozmetik ve dermokozmetik alanında da nanoteknolojiden yararlanılmaktadır.


Baby Face Ultra™ leke tedavisinde kullanılan dermokozmetik içeriklerin cilt bariyerinden maksimum düzeyde emilmesini ve bileşenlerin cildin derin tabakalarına kadar nüfus etmelerini sağlayan akıllı bir leke tedavi yöntemidir. Baby Face Ultra™ leke tedavisi iki aşamalıdır;


1- Baby Face Ultra™ Thulium Lazer ciltte hassas mikro kanallar oluşturur.

2- Baby Face Ultra™ Nano Serumlar lazer sistemi ile oluşan mikro kanallardan cildin derin tabakalarına kadar nüfus ederler.

Baby Face Ultra™ leke tedavisini başarılı kılan en önemli etken, nanoteknoloji ile üretilen nano serumların cilt bariyerini kolayca geçerek cildin derin tabakalarına kadar iletilebilmesidir. Bu amaçla serumların üretim aşamasından kullanım aşamasına kadar bir dizi özel teknoloji kullanılmıştır.


Maksimum Emilim: Nanoteknoloji ile üretilmiş Baby Face Ultra™ serumlarının küçük partikül boyutları, ciltten emilimi arttırır ve leke tedavisinde optimum sonuçlar elde edilmesini sağlar

Derine Nüfus Edebilme: Nano serumlar, Thulium lazer sisteminin açtığı mikro kanallardan kolayca geçebilen parçacık boyutuna sahip olduklarından cildin derin tabakalarına kadar nüfus ederler.


Aktif ve Saf Nano Serumlar: Sadece etken madde içeren nano serumlar koruyucu ve katkı maddeleri içermezler. Renk ve koku verici kimyasal maddeler de içermediklerinden ciltte iritasyon ve alerji yapmazlar. İşlemden hemen önce taze olarak aktive edilirler.

Lipozom Kaplama: Baby Face Ultra™ nano serumları çok katmanlı lipozom ile kaplanmıştır. Birkaç tabaka lipozom, hem savunmasız etken maddeleri korur hem de her zaman aktif tutar. Lipozom kaplama, suda çözünen bileşenlerin lipofilik hücre zarından nüfus etmesini de kolaylaştırır.

Yukarıda kısaca değinilen önemli özellikler, Baby Face Ultra™ nano serumlarının leke tedavindeki gücünü göstermektedir. Nano serumlar, büyük partiküllü kozmetik ürünlere kıyasla ciltten çok daha yüksek oranda emilerek leke tedavisinde çok daha hızlı ve daha etkili sonuçlar elde edilmesini sağlarlar. Bu amaçla leke tedavisinde etkinliğini kanıtlamış Traneksamik Asit kullanılmaktadır. Thulium lazer uygulamasının ardından Traneksamik asit içeren Baby Face Ultra™ serumu cilde uygulanır. Kullanılan akılcı transdermal salım sistemi, nano serum içeriğinin cildin derin tabakalarına kadar nüfus etmesini sağlar. Leke tedavisi içten dışa doğru başlar. Mikro kanallar kapandıktan sonra da nano serumların etkisi devam eder. Bazı cilt lekelerinin tedavisinde Baby Face Ultra™ nano serumlarından Traneksamik Asit ve C Vitamini birlikte kullanılır.


İlk seanstan sonra lekelerin renginde açılma ve leke görünümünde azalma fark edilir. Ortalama 4 seansta lekeler tedavi edilir. Yaklaşık 7-8 dakika süren Baby Face Ultra™ FDA onayına sahip güvenli ve yan etkisiz bir leke tedavisidir.


bottom of page