top of page

Yaz Bitimi Güneş Lekelerinin Tedavisi


Yaz aylarında güneşin zararlı UV ışınlarına maruz kalan ciltte birçok hasar meydana gelir. Cilt bronzlaşırken aslında güneş hasarına karşı kendini korumaya çalışmaktadır, bronzlaşmak da bu korumasın bir göstergesidir. Güneş hasarının en belirgin etkisi güneş lekeleridir, güneş aynı zamanda cilt yaşlanmasına da neden olur. Bu nedenle yaz bitimini ciltteki güneş hasarı ile mücadele etmek için çözüm arayışları başlar. Hem leke tedavisi hem de cilt gençleştirme etkisine sahip Baby Face Ultra, bu çözümlerin başında gelmektedir.

Baby Face Ultra, Thulium lazer teknolojisidir. En önemli özelliği sistemin kendine özel serumları ile tedavinin desteklenmesidir. FDA onayına sahip Baby Face Ultra leke tedavisi ve cilt gençleştirmede başarılı sonuçlara sahiptir. Thulium lazer teknolojisi ile ciltte önce mikro kanallar açılıyor, daha sonra nano teknolojik serumlar cilde uygulanıyor. Açılan mikro kanallar 100 mikron çapında olduğundan ağrısız bir uygulamadır. Açılan Mikro kanallar açık yara olmadan mikroskobik termal hasarlar yaratır, ciltte doğal yara iyileşme süreci başlar ve cildin iyileştirici hücreleri bu bölgelere hücum ederler. Ardından Baby Face Ultra serumlarından cildin ihtiyacına uygun olanı seçilir ve cilde uygulanır.


Baby Face Serumlarının Güçlü Özellikleri

Serumlar, kozmetik milimalizm prensibiyle sadece gerekli olan etken maddeleri içerirler. Koku ve renk verici kimyasal maddeler içermezler. Nano teknoloji ile üretildiklerinden cilt bariyerinden kolayca geçer, mikro kanallar vasıtasıyla da derin dermal dokulara kadar nüfus ederler. Baby Face Ultra serumları güneş ışığına, ısıya, neme karşı korunacak şekilde ambalajlanmıştır. 6-7 kat lipozom ile kaplanan serumlar ciltte kolayca çözünürler. Her bir serum formülasyonundaki aktif maddeler kuru toz formunda nanolipozomlar olarak üretilmiştir. Kullanımdan hemen önce Hyalüronik Asit jeli ile karıştırılarak sulandırılır.


Leke Tedavisinde Kullanılan Serumlar

Klasik kozmetik içerikler cilt bariyerinden tamamen geçemezler ve derin dermal dokulara kadar nüfus edemezler. Baby Face Ultra serumları ise yukarıda kısaca özetlediğimiz özelliklerinden dolayı derin dermal dokulara kadar kolayca nüfus edebilirler ve lekeleri içten dışa doğru tedavi ederler. Traneksamit Asit uzun yıllardır estetik cerrahi ameliyatlarından sonra yara iyileşmesini hızlandırmak amacıyla kullanılmaktadır. Bu kullanım esnasında doktorlar ve bilim adamları Traneksamik Asidin cildi parlattığını ve aydınlattığını fark ettiler ve böylece Traneksamik Asit leke tedavisinde de kullanılmaya başlandı. Baby Face Ultra serumlarından TA: Traneksamik Asit güneş lekeleri başta olmak üzere melazma, enflamasyonlu hiperpigmentasyon gibi farklı leke türlerinin tedavisinde kullanılmaktadır.

Leke açısı özelliği yanında; cildi aydınlatması, beyazlatması, kızarıklıkları gidermesi, cilde parlaklık ve ışıltı kazandırması da tercih nedenleri arasındadır.

Baby Face Ultra serumlarından VC: Askorbik Asit, C Vitamini türevlerinden biridir. Doğadaki en güçlü antioksidanlardan biri olan C Vitamini oksidatif stresle mücadele ederek güneşin ciltte yarattığı foto yaşlanma belirtileri ile savaşır. Cilt yüzeyini yenileyerek ince çizgilerin azalmasına yardım eder, cildi sıkılaştırır. Cilt tonu düzensizliklerini giderir. Cildin daha aydınlık, daha sağlıklı ve daha canlı olmasına destek olur.

Baby Face Ultra aynı seansta hem güneş lekelerini hem de güneşin neden olduğu yaşlanma belirtilerini tedavi edebilmesi ile büyük avantaj sunuyor. Ortalama 5-8 dakika süren Baby Face Ultra uygulaması sonrası hiçbir özel bakım gerekmiyor, kişi sosyal hayatına hemen dönebiliyor.


bottom of page